lauantai 2. tammikuuta 2016

Uusi vuosi

Meillä ei kovin suuria uuden vuoden suunnitelmia ollut. Ihan kotosalla oltiin, olihan Rivon ensimmäinen uusi vuosi. Minua tietysti kiinnosti miten se reagoi paukkuihin. 
Ihmettelin, miten siihen puoli kuuteen asti oli todella hiljaista eikä sen aikaisemmin ihmiset aloittaneet. Aikaisempina vuosina on aloitettu useampi tunti sallittua aiemmin. 

Paukuttelut kun alkoivat, niin Rivo ei reagoinut sitten niin mitenkään. Käytiin aiemmin parin tunnin metsälenkki, niin se nukkui tyytyväisenä. Paukuttelu tiiheentyi ja osuivat osa aika lähellekin niin ei siltikään mitään. Käytiin sitten seitsemän aikaa nopea pissalenkki eikä ulkona paukut kiinnostaneet sen enempää kuin sisälläkään. Parille vinkuvalle raketille kallisti päätä, mutta jatkoi sitten häntä tötteröllä eteenpäin. 

Yleensä luetaan vaan kuinka lapset/nuoret ampuivat raketin päin koirakkoa. Itse kun lähdimme tuolloin ulos ja ohitimme nuorisolauman aika läheltä, yksi heistä ääneen totesi: "Odotetaan, että koirat menee ensin ohi". Kiitos hänelle tästä! 

Itselleni uusi vuosi on päivä muiden joukossa, joten lähdettiin vielä yhdeltätoista ennen puolen yön raketteja iltapissalle, koska olin jo menossa nukkumaan niiden jälkeen. Nyt otettiin mukaan pallo ja patukka ja vähän treenailtiin tuossa lähiruohikolla. Rivo teki hienoja perusasentosiirtymisiä eikä häiriintynyt paukuista työnteon lomasta :). Frigi ei ole koskaan pelännyt ilotulitteita, ei sitä tänäkään vuonna kiinnostunut. Frigin kanssa tehtiin kauko-käskyjä ja treenattiin vähän jääviä. Frigillä oli hiukan liikaa mielentilaa kaukokäskyihin pallon kanssa, joten siitä ei tullut sitten niin yhtään mitään. Saatiin yksi onnistunut maahan-seiso-vaihto ja jätettiin koko asia siihen :D. 

Kahdeltatoista sitten katseltiin parvekkeelta paukut, Frigi tähysteli naapurustoa eikä kiinnittänyt huomiota ja Rivo vaan yritti syödä kaikki tuulen ja lintujen tuomat roskat lattialta :D. Tämän jälkeen mentiin nukkumaan eikä ketään häirinnyt paukuttelut tämän jälkeen. 

Käytiin myös 27.11.2015 joulureissulla äitini luona, samalla tapasimme pitkästä aikaa Riikan ja hänen laumansa ja kävimme porukalla peltoilemassa. 

Rivo oli aivan onnessaan niin monesta kaverista, ehdoton suosikki oli Muikku. Riikan 3vkoa vanhempi grontunpentu. Frigillä oli omia sisäisiä ongelmia, koska Dorkasta oli kasvanut iso ja komea mies. Frigi oli aina saanut omia tyttö-belgit itselleen ja nyt laumaan sisältyikin toinen uros. Frigi kauan kerjäsi verta nenästään ja Dorka sitten pikkusen sitä pölläyttikin. Nätisti sanoi, että lopeta tommonen turha egoilu. Tosin tästä Frigin ego meni täysin murskaksi ja se raahautui kotiin hihnanmitan verran perässä, pää alhaalla ja korvat luimussa. Äitille sitten kun päästiin, niin halittiin ja pusittiin vähän. Olo parani heti. Frigi tarvitsee joskus tuollaista henkistä tukea, eli läheisyyttä. Läheisyys parantaa kaiken :D. 

Riikka toimi kameran takana, joten peltoreissusta saatiin kuvia. Todella hyvää ja menestyksekästi uutta vuotta 2016 kaikille! Katsotaan mitä vuosi tuo tullessaan :).








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti