maanantai 23. lokakuuta 2017

Odotusta ja muuta!

Tässä on saatu ilmoille paljon pentusuunnitelmia ja muuta, nyt kuumeisesti odotetaan "Ruki"n (BH TK1 TK2 Mustantuiskun Savannah) juoksua alkavaksi! Toivottiinkin venyttävän lokakuun puolivälin tienoille, mutta nyt ei sitten näy tai kuulu! :D Kova pentuekuume on jo, joten toivottavasti aloittaisi pian. Ruki astutetaan ihastuttavalla vanhemmalla tervueren herrasmiehellä "Tenho"lla (BH Bogdan). Tenhoa käytiin tuossa aiemmin tapaamassa ja valloitti kyllä luonteellaan ja olemuksellaan. Hyvin avoin, kaikkien rapsuteltavissa ja kova tekemään hommia. Minulle ensimmäisenä tyrkytti isoa narulelua ja sitä me sitten revittiin vähän aikaa :D. Teki hienoa tottista omistajansa kanssa ja lopuksi vähän leikki tyynyleikkejä. Tällä reissulla piti ottaa kuvia, mutta kamera sitten unohtui ja siellä paikan päällä tulikin vettä ihan kiitettävästi. Otetaan sitten astutusreissulla ;). 

Mä katselin pentuaitauksia ja muita vermeitä tuonne meidän koirahuoneeseen. Kovasti on saatu lakanoita ja muita tarvittavia alustoja ja sanomalehtiä on laitettu säästöön jo jonkun aikaa. Janne tekee meille hienon, tilavan ja mahdollisimman turvallisen pentulaatikon :). 
Ollaan nyt melkein pari kuukautta asusteltu tässä rivitalossa, niin takapiha on todella tilava ja pennuille saa hyvän ralliradan sinne. Kaikenlaista kivaa on suunnitelmissa penneille omaan huoneeseen ja takapihalle. Näin erään hollantilaisen rotikkakasvattajan videolla semmosen pienen riippusillan, joten semmoinen meille tulee ainakin, tasapainoalustoja, ikeasta pehmopalloja ja muuta vastaavaa. 

Kovasti oon nimiäkin miettinyt tuleville lapsille, mutta mitään semmoista varmaa ei ole vielä tullut vastaan. Pentueen kirjain on jokatapauksessa A. Jos hyviä nimiä/joku A:lla alkava teema tulee mieleen niin saa ehdottomasti ehdottaa! Englanniksi ne haluan, mikä onkin aivan loistava päätös sen kannalta, että välillä itselle se suomen kielikin on vaikeaa :D. Olen myös pohtinut sitä, että tietyillä ehdoilla pennunostajat saavat itse päättää pentunsa nimen. 

Mutta, nyt sitten vaan odotellaan juoksuja! Alkakaa jo pian, pentuhuone huutaa koiranpentuja :D. Tästä pentueesta myös tällä näkymällä jää joku mainiokakara kotiin :). 

Myös kaikkea huimaa on tapahtunut! Iira ja Runtu korkkasivat kisauransa rallytokon alokasluokassa tuloksella ALOHYV 94/100pist :). Runtun olisi tarkoitus olla joulukuussa messukeskuksessa sunnuntaipäivällä kehässä! Tulkaa ihmeessä moikkaamaan ja ihastelemaan Runtua :). 

Ruuti on käynyt selkäkuvissa mainioin tuloksin LTV0, SP0 & VA0! Samoin Ruutille on valittu isäuros pentueelleen, joka on Ruotsissa asuva Ambolt's Plumbo. "Max" harjoittelee virkakoiraksi aseiden ja räjähteiden etsintään. Ruutin juoksua odotellaan syyskuulle 2018 :). Sitä ennen neitokaista pyöräytetään parissa näytsikehässä ja todennäköisesti tokon kisakentillä sekä ensi kevään tullessa VEPE-kisat käynnistyvät :). Näyttelyistä puheenollen, Ruuti kävi Jyväskylä KVssä 15.10.2017 tuloksella EH2. Tuomarin mielestä Ruuti oli liian kevyt. Seuraavaksi sitten Kajaani KV ensi vuoden alussa! Ruuti kävi myös ulkomuodon tarkastuksessa Marjo Järventölän silmien alla, joka hyväksyttiin varauksin laikukkaan suupigmentin takia :).

Tämän viikon sunnuntaina onkin jännät paikat kun Runtu ja loput Mind Breakers- pentueesta Frigin ja Rukin lapsista nousevat kuvauspöydälle, toivottavasti porukka on tervettä! 

Tämä oli nyt vähän tämmönen päivitys, tylsä ilman kuvia, mutta josko nyt ensi kerralla taas sitten paremmin :D 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti