sunnuntai 21. kesäkuuta 2015

Susanna Korrin tottisseminaari

Taas mentiin eikä meinattu tuon Frigin kanssa :) Kello pirisi sunnuntaina klo 7.00 ja siitä reilu tunnin päästä korkattiin motari ja lähettiin kohta Toijalaa Susanna Korrin tottissemmaan! Sää ei mitenkään suosinut, satoi vettä AIVAN koko päivän. Toki siinä tuli hyvää treeniä kun satoi vettä ja koira joutui treenaamaan, itse vaan en pidä sateesta mitenkään päin. Oli sitten kuinka säänmukaiset varusteet tai ei. Ja tällä kertaa ei ollut.. 
Mun ostoslistalla on niin KUMISAAPPAAT! Mun kengät kastui ensimmäisen tunnin aikana ihan läpikotaisin. Oli todella epämukavaa seistä niissä kengissä sen 8h. 

Kuitenkin... saavuin ihan ensimmäisenä paikalle ja pystyteltiin näyttelytelttaa siinä ja sen sellaista. Suskista jäi todella mukava kuva! Erittäin pirteä ja positiivisen oloinen ihminen. Yleisesti ottaen liikuttiin kaikki paljon samoissa ongelmissa. Edistäminen seuruussa, noutojuttuja, käskyjen ohittamista, treenivireen kehittäminen ja PALKKAAMINEN. Kyllä huokaisin helpotuksesta, etten ole ainoa joka taistelee noiden asioiden kanssa, varsinkin se palkkaaminen. 

Otettiin kaksi lyhyempää kierrosta, jokainen koirakko kulutti Suskin kanssa aikaa yksilöllisesti 20min per kierros. Me otettiin ensimmäisellä kierroksella Frigin kanssa läpi käytäviksi asioiksi tämä suurullisen kuuluisa edistäminen. Sainkin ihan huippuja vinkkejä! Frigi kun edistää ja pysähdyn niin se jää aina ihan pirun eteen ja mulla on selkärangassa kiinni tasainen, hiukan toruvan sävyinen "Siiiivu..", jotta koira palaa paikalleen. Nyt saatiinkin tahtia, että vauhdikkaasti ja täpäkästi monta kertaa käsky, kun koira karkaa "sivusivusivusivusivu!". Asenteella, "Hei mitä hittoa sä teet takasin sivulle siitä!". Toimi. Toimi erittäin hyvin. Samoin kysyin myös, että voinko vaikuttaa tähän palkkauksella. On kokeiltu heittää pallo eteen ja taakse, suoraan, etu- ja takakierteelle ja suunnilleen puunkautta, mutta _MIKÄÄN_ ei ole auttanut. Sitten taas sitä vajosi lisää maan alle kun Suski kysyi, oletko mennyt itse koiran eteen ja palkannut sen siitä siten, että koira joutuu jo ennen palkan lentoa perääntymään? No ei olla kokeiltu. Kokeiltiin. Toimi. Se niin toimi. Näillä lähdetään rakentamaan uutta seuruuta. Tätä kautta kun koira ei edistä niin käännös vasemmalle paranee! :) 

Toisella kierroksella kysyin haistelusta. Frigille hajut on niin pirun tärkeitä ja niistä alkaa kohta oikeasti pisteitä rapisemaan pois kokeissa, jos se ei lopu.
Ensimmäisenä kokeiltiin palkka jalkojen väliin. Koira maahan ja nakin palanen rintaröyhelön alle. Tällä oli ideana, että sillä on joku tehtävä eli vahtia sitä ruokaa. Erinomaisen hyvä idea! Ja toimikin hyvin, Frigi olla pönötti ja odotti, että saa luvan ottaa nakkinsa :).
Toinen tapa oli aiheuttaa jännite. Tätä me tehtiin liikkestä maahan yhteydessä, koska Frigillä on tapana ollut alkaa haistelemaan heti kun se jää maahan ja mä jatkan matkaa. Jännite toteutettiin käskemällä koira liikkeestä maahan ja yht'äkkiä käännyin pallo käsissä ympäri, hiukan kyyryssä ja etukenossa, kehuen hitaasti ja jännittyneesti ja yht'äkkiä palkka koiran rinnalle. Lopullisena tuloksena pitäisi olla se, että koiralla on se tietty jännite kokoajan kun se odottaa koska mä käännyn. Eipä kyllä haistellut tuonkaan harjoituksen aikana! Näillä jatketaan, ihan huippua :)! 


Palaan hiukan takaisin päin, itse hienosti kyllä lyttäsin oman koirani ensimmäisen kierroksen aikana. Frigi oli asenteella jeejee, huippua uusi paikka, uudet ihmiset, uudet HAJUT. Käskyt meni ohi korvien ja kunhan mennä viipotti. Heitin sitten hihnan sen jalkoihin (joku hieno aivopieru) ja sen vire laski kuin lehmän häntä. Luonnollisesti. Sitten Frigi juoksi Riikan jalkoihin ja kattoi Riikkaa "Näiksä mitä toi eukko teki mulle?!". Myös se laski koiran virettä kun seuruussa pallon piti nojata Frigiä vasten, kokeiltiin tällä että auttaako edistämiseen, eli palkka vaan tippuisi sen sivulle. Muuten tämänkin oikein erinomainen vaihtoehto, mutta Frigi ei kestänyt palloa sen lapaa vasten. Harmi, mutta pidän tän kyllä ehdottomasti mielessä tulevaisuutta varten! 

Paljon hyviä vinkkejä saatiin ja jos vaan on mahdollista, niin menen kyllä ensi vuonna uudestaan tähän tottissemmaan! Suosittelen kaikille kyllä! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti