lauantai 4. huhtikuuta 2015

Istu - Tuska & Maahan - Tuska - vaihdot

Frigin kanssa ollaan tosissaan seuraavaksi menossa voittajaluokkaan kisaamaan TOKOssa. Innoissani olen treenannut tuota koiraa, että suhteellisen nopeasti sinne varmaan päästään! Asiaa en näe enää näin, koska tajusin kaukokäskyissä olevan "Seiso"- käskyn...

Sitä on nyt jumpattu muutama päivä, tuhannen ohjeistuksen ja ohjauksen jälkeen saan muutaman hyvä vaihdon, mutta aina aloitetaan siitä samasta... eli täysin nollasta. Koirassa on intoa ja sillä aivoja, se varmasti sen kyllä oppii, mutta tämä on asia jota olen nyt joutunut sen kanssa kertaamaan pisimpään kuin koskaan mitään muuta. Yleensä Frigi sisäistää todella nopeasti ja päästään etenemään, mutta nyt ei... Tosin tietysti ehkä voisi itse katsahtaa peiliin, onko opetustapa väärä :P 
Opetan nyt siis ihan sillä, että kun se seisoo, niin sanon "seiso" ja palkkaan. Tosin tässäkin kohtaa ensimmäiset tuhat kertaa menee siinä, kun sanon "seiso" niin Frigi käy istumaan ja ohjataan sitä peppu ylös sieltä. Frigikin on tottunut siihen, että päästään etenemään asioissa nopeasti, joten se menee vähän paineeseen, että miksi me kerrataan näin paljon ja miksi mä joudun niin paljon korjaamaan hänen tekemisiään. Tässä taas hyvä koetus itselle, ettei saa turhautua. Turhaudun joskus todella paljon ja helposti, onneksi tässä ohjaaja voi taputtaa itseään olalle ja sanoa edistyneensä. 

Tänään hallilla tuli eniten hyviä suorituksia ja peppu pysyi ylhäällä. Nakilla palkkasin saman tien kun ei reagoinut sanaan "seiso". Sitten uskalsin jo vaatia muutaman sekunnin verran odottelua siltä, että se ymmärtää vaikken heti kehu sitä niin se tekee oikein. Ensin meinasi käydä istumaan, mutta muutaman korjauskerran jälkeen ymmärsi sen. Sitten saikin muutaman kerran pallo palkat taakseen. Jätettiin siihen kun hyvin meni. :) 

Otettiin myös metallinoutoa. Frigi inhosi aikoinaan jo pelkkaa puista noutokapulaa ja epäilin sillon jo tiettyinä hetkinä, että liekö päästää alokkaasta pois, joten on suuri voitto kun näkee Frigin ottavan ihan mielellään metallin suuhun.
Harjoiteltiin myös sitä, että pyörittelin käsiä sen pään ympärillä ja metallin lähellä sekä vähän jopa koskin siihen, tarkoituksena se, että sitä ei heti räkäistä suusta kun käsi tulee lähelle, vaan odotetaan "kiitos"- sanaan saakka. Vaikka Frigi ihan mielellään sen ottaa suuhun, niin kyllä se siitä heti eroon tahtoo kun mahdollista. :D 
Sitten otetiin pari vauhtinoutoa, eli heti muutaman paluu askeleen jälkeen lenti pallo palkaksi mun taakse. Otettiin ensimmäinen täyspitkä metallinouto ja meni kyllä loistavasti. Aika lähellä ollaan jo sujuvaa kokonaista liikettä. :) 

Otettiin myös liikkeestä istu. Alettiin harjoittelemaan sillä, että pysähdyin itse ja sanoin käskyn "istu". Sehän on luontaista, kun pysähdytään seuruun aikana, että koira vaihtaa perusasentoon. Sitten alettiin vaikeuttamaan sillä, että vain hidastin vauhtia jonkun verran. Tänään tehtiin pari kertausta hiipivällä vauhdilla, mutta sitten tehtiin myös kaksi normaalisti kävelystä mentyä jäävää. Istui maahan kuin nakutettu ja muutaman oman eteenmeno askeleen jälkeen sai vapautuksen ja pallon palkaksi taas taakseen. 

On se kyllä hieno koira! :) Huomenna lähdetään taas Helsinkiin treenailemaan! 

Aikaisemmin nähty kuva, mutta ajankohtainen ja uusia ei ole, joten laitan uudestaan. :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti