perjantai 3. huhtikuuta 2015

Match Show

Tänään pakkasin Frigin & Veeran autoon ja suuntasimme Tuusulaan mätsäriin! 
Frodollehan tuo olisi ollut tosi hyvää treeniä, mutta kun se ei kulje puhtaasti niin en sitä tuollaiseen vie. Siksi koska 40kiloinen kaiken puhki rakastava rakastaja kone jäi kotiin, niin pystyin ottamaan itse rauhallisuuden ja "miten julkisilla paikoilla käyttäydytään"- oppikirjan mukaan, eli suomeksi kaksi koiraa ilman sen suurempaa stressiä. :D 

Veera oli tosi pitkästä aikaa tuollaisessa paikassa, niin muorin hämmennys oli aika suuri, kaikista äänistä ja hajuista. Siellä oli vielä aika hämärää ja Veeralla on selvästi harmaa kaihi, joka on levinnyt aika pitkälle niin eihän raasu oikein näe kunnolla. Onneksi se ei muoria haittaa. :) 

Aikataulut paikan päällä meni kyllä mun osaltani niin ristiin kun pystyi vaan ikinä menemään. Onneksi isojen aikuisten ja veteraanien kehät olivat vierekkäin. 

Frigi esiintyi tavalliseen tapaan hyvin ja antoi tutkia, sen ilme kyllä kertoi vähän fiiliksestä "Tää on niiiiiiiiiiiin tätä". Hormonit sillä ainakin hyrräsi, varsinkin kun se rakkaus Ruki-tervu oli paikan päällä ja lisäksi juuri juoksunsa lopettanut Viva. Kuitenkin, punaisen nauhan Frigi otti. Sitten juostiinkin kovaa veteraanikehälle. Veera jäi Frigin kehäilyn ajaksi odottelemaan naapurien kanssa. Tuntemattomia ihmisiä, mutta pakko oli kysyä voiko pitää. Veeralla oli seurana muuta lyhytkarvainen mäyräkoira. Hyvillä mielin Veera heilutteli häntää siellä niiden kanssa. :D 
Tällä kertaa oli sitten Frigin vuoro joutua tuntemattomien käsiin. Jätin Frigin eräälle pariskunnalle, nainen alkoi heti rapsuttelemaan Frigiä ja mieskin sille kivasti hymyili. Frigi oli tyytyväinen kun hän sai taas huomiota. 
Veeran kanssa mentiin kehään ja tuomari totesi melkein heti "Tällä on ihan jumalattomasti tätä karvaa.." Juuuu, niinhän sillä taitaa olla. Samalla itse ajatellen "eikä se ole lähellekään täydessä mitassaan...". Varmaankin kyllä kesää kohden kevennän tuota Veeran karvaa, se on muuten niin kamalan paksu ja tukala, muorin sitten helpompi puksuttaa kesän läpi. :) 
Mun odotukset Veeran kanssa kehässä olemiseen oli se, että kun pitää seisoa niin se istuu ja pitää tassua mun jalalla. Hienosti Veera kuitenkin seisoi, mutta oli paskat namit ja mielenkiinto oli ihan kaikkialla muualla kuin siellä missä piti. Veera taisi tuomariin tehdä kuitenkin vaikutuksen sympaattisella olemuksellaan ja Veera sai punaisen nauhan myös. :) 

Frigin nauhakehä.... noh, oli mun makuun vähän hidasta. Mun teki mieli itse lähteä kehästä pois kun tuomari valitsi jatkoon pääseviä. Tuntui ainakin, että kesti jotenkin niin pirun kauan! Me ei päästy jatkoon, eikä tuo haittaa. Kivaa vaihtelua arkeen. Liikkeessä Frigistä lähti ihan erilaista draivia kuin ennen, olisiko johtunut Rukista, joka meni meidän edellä ;). 
Veeran nauhakehä, muorista loppui vähän puhti ja mielenkiinto oli edelleen kateissa. Tuomari taisi tykätä Veerasta, kun kättelemään tullessa totesi "Taisi Veerasta loppua virta vähän kesken.". :)

Kivaa arkivaihtelua kyllä! Tosin odottelen enemmän kuin mielelläni ulkomätsäreitä. Nuo parkkihallit ovat vähän ikäviä, siitä kun ei kaikuu ja kun moni koira räksyttää niin hermoon se jatkuva kaiku käy. Myös paljon pölyä ja hiekkaa, joka ei pölyallergiselle astmaatikolle ole mikään unelmapaikka. :D 
Harmi ettei kuvia nyt tällä kertaa tullut, mutta ehkä ensi kerralla sitten! :) 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti