maanantai 27. huhtikuuta 2015

Pentumiitti

Käytiin eilen pentumiittailemassa. Kyseessä oli siis Kennel Mind Breakersin A- ja B- pentueiden miitti sekä Tempranillo kennelnimen alla olevien Remin jälkeläisten miitti. :)
Frigi on siis Mind Breakers A-pentueen isä ja sijoitusnarttuni Hertta, on Mind Breakers B-pentueesta. 

Oli kyllä ihan huippukivaa nähdä Frigin kaksi poikaa! Toinen niistä pojista oli minun ennen, mutta jouduin olosuhteiden pakosta sekä terveyssyistä pojan antamaan pois. Kuitenkin, en onnellisempi voisi olla siitä, missä se nykyään asuu. Sen nykyinen mamma oli ihan sen jumala ja selkeästi parasta sen elämässä mitä vaan voi olla. :) Nykyisin Noksu (ennen Artzi). Noksusta on kyllä kasvanut huippukomea! Varsinkin sen pää oli todella kaunis, erittäin tasapainoisesti rakentunut. Sitten katsoo tuota omaa possunnokkaista ja lyhyt runkoista kiero häntää.. onko siitä oikeasti voinut tulla ulos jotain noin komeaa? :D Mutta tässä taas huomaa sen, miten vastapuoli korjaa toista kun valitsee yhdistelmän sen mukaan. 

Noksu myös kävi hiljattain lonkka- ja kyynärkuvissa, jotka tulivat kennelliitosta A/A & 0/0 !! :)

Mind Breakers Atropos "Noksu"
Toinen Frigin pojista oli MB Apollon "Nova". Nova oli kuin isommissa (ja paremmissa) mittasuhteissa kopio Frigistä. Eikä pelkästään ulkonäöllisesti, vaan eleiltään ja toimintatavoiltaan myös. Kaikki ovat myös sanoneet Frigistä aina, että onpa se karvainen! Noh, Nova kun asteli tarhaukseen niin Frigi oli aivan täysin totaalisen kalju verrattuna Novaan ja omistajan mukaan, Nova oli kaljussa turkissa. Herran jumala mikä karvajumala :D Novakin oli erityisen näyttävä uros! Hyvin suuri kokoinen korkeudeltaan myös.

Mind Breakers Apollon "Nova"
Paikalla oli myös tietysi aivan iki-ihana, aina iloinen, sijoitustyttöseni Hertta! Hertta muistaa minut aina ja tulee aina moikkaamaan. Se on jo oppinutkin, että mun taskussa on aina jotain ja tekee joitain asioita (esim. istu) pyytämättä sen eteen, että mä antaisin sille jotain. Tosin nyt katkera totuus iski sen naamalle, mulla ei ollut yhtään mitään herkkuja mukana. :D Tätähän oli Hertan sitten hyvin vaikea sisäistää. Kaverina se pysyi silti, että meidän suhde ei ilmeisesti ole ainakaan ruuan varassa. :D 
Paikalla oli tosi paljon Hertan sisaruksia (kaksi siskoa ja veli) sekä isä Deimos ja äiti Ruki. 
Oli todella kiva nähdä, mitenkä erilaisia luonteeltaan ja ulkonäöltään nuo pennut olivat. Hertta oli joukosta erottuva blondi, sitten oli hyvinhyvin itsevarma narttu, hiukan mielistelevä sähikäinen narttu ja äänekäs veli, joka halusi kovasti leikkiä kaikkien kanssa. Kaiken kaikkiaan omaan silmään, hyvin mukava pentue! 

MB Bedtime Storu, MB Because of You, Isä Van Den Pillendyk Kharon, Emä Mustantuiskun Savannah, MB Braveheart, MB Believe In Me
Kaiken kaikkiaan miitti meni todella hyvin, varsinkin kun ajattelee, että paikalla oli 8 urosta ja 5 narttua. Pojat pikkusen toisilleen rähähtelivät ja pullistelivat, mutta yhtäkään tappelua ei ollut. Kuitenkin myös todella moni sanoi "tämä ei tule toimeen toisten urosten kanssa", joten erittäin onnistunutta! Kaikki urosten omistajat olivat skarppina ja selvästi jokainen ukkeli omistajallaan hallinnassa, mikäs sen hienompaa! Mä olen myös sitä mieltä, että belgialaisilla on joku ihan oma maailmansa ja tulevat keskenään (rotuyksilöiden kanssa) paremmin toimeen. 
Olin myös ihan hukassa, kun siellä oli nyt niin paljon noita groenendaelmalleja! Yleensä Frigi on ollut ainoa tai joku toinen musta yksilö mukana. Nyt groenendaeleja oli vissiin 5-6 kipaletta. Jos mustat hölmöili niin parempi oli vaan huutaa omaansa ihan varmuuden vuoksi. Tunnistaminen ei ollut ihan huipussaan kun niitä oli niin paljon ja vauhti oli aika huimaa.

Mulla oli Frodo myös mukana. Tiesin, että se kipeeksi tulee siitä, mutta pakkohan senkin on välillä päästä purkamaan fyysistä energiaa. Se olikin ihan onnessaan ja löysi heti kaverin MB Braveheartista "Ticosta". Myös se kävi kamalasti ihmisten kanssa seurustelemassa ja nyppimässä hanskoja ja takkeja (juu, hiukan noloa...). Kuitenkin sain jälkeenpäin kuulla paljon kehuja Frodon luonteesta, eivät olisi ajatelleet rotikan olevan noin lempeä ja elämän iloinen.. Että sen oma maailma tuntui olevan pelkkää auringon sädettä. :D 

Pojat puolitoista tuntia saivat juosta ja automatka ja ilta kotona olivatkin tosi hiljaisia sitten :)
Odottelen jo innolla seuraavaa kertaa! Oli todella mukavaa tavata nämä kaikki ihmiset.

Itse tulin ihan järjettömään flussaan, joten tänään on ihan lepipäivä. Lähdetäänkin sitten torstaina mökille Mäntyharjuun poikien kanssa. :) Vielä muutama kuva lopuksi.


Mind Breakers Braveheart "Tico"


Mind Breakers Bedtime Story "Hertta"

Mind Breakers Because Of You "Dara"


Mind Breakers Apollon "Nova", Tempanillo Foolish Game "Bumba", Mind Breaker Atropos "Noksu"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti