keskiviikko 22. huhtikuuta 2015

Ylpeä ohjaaja!

Tosin ylpeys ei kohdistu ohjaajaan vaan koiraan, joka tekee todella hienosti huolimatta siitä, että ohjaaja tekee hyvinkin näkyviä virheitä. Täytynee tässä heti ensimmäisenä mainita, että Frigi maistoi mun kankkua tänään treenatessa. Ennen sitä oli erittäin huono ja vääränlainen palkkaustyyli, kiva että koirakin antaa palautteen tästä. Nahkat meni vähän rullalle. Jos tämä olisi tapahtunut johonkin vähän inhimillisempään paikkaan, voisin vaikka kuvan tästä laittaa tänne, mutta kuvittelisin sen olevan vähän... epäasiallista laittaa omasta ahteristaan kuva tänne :D Tälläistä suurempaa nappaamista ei onneksi tapahtu, ainoastaan takin pielestä ja mahan läskeistä kevyttä nappaamista. Nyt se kyllä tosin ihan haukkasi. :D 

Tänään tosissaan käytiin taas Helsingissä treenaamassa ja piiskaa tuli taas olan takaa palkkaamisesta ja omasta liikkumisesta. Osaan myös itse reagoin toteamalla, että mitä tein väärin ja tein silti niin. Kyllä tuli välillä ihan idiootti fiilis. :D Mutta näistä opitaan. Palkka tosissaan lähti ennen eteenpäin, näin sain edistävän koiran. Nyt se lähtee taakse, mutta etukautta ja koira edistää edelleen. Nyt pitää vaan takoa päähän, että se palkka taakse ja takakautta, prkl. :D 
Panostettiin tänään takamuksen käyttöön Frigin kanssa ja tehtiin ihan perus sivulla liikkumista. Tuli paljon hyviä suorituksia, unohin vaan itse kehua sitä silloin tällöin. Jonkun verran se tahtoi erkaantua ja ohjaajan refleksit oli taas liian nopeat ja palkkasinkin sen muutaman kerran siitä. 
Tehtiin myös metallin noutoa, se liike on luojan kiitos kasassa. Ensimmäinen nouto oli lähes erinomainen, sitten se sai pallopalkan ja seuraava falskasi. Meni metallin luokse ja jätti sen siihen. Pitänee tästä lähin vaatia siltä kokonaista liikettä ja sitten palkata, josko loppuisi tollainen ääliöinti. 
Tehtiin myös muutama luoksetulo. Pysähdys alkoi luoksetulossa falskaamaan muutamat treenit sitten. Tai oikeastaan omasta mokasta ennen avoimen luokan koetta pyysin siltä kokonaisen luoksetulon. Kokeessakin tämä sitten näkyi ja liukui lähes mun luokse pysähtymismerkin jälkeen. Kuitenkin, eilen hallilla ja tänään Hesassa, oli aivan täydelliset pysähdykset. Silmä oikein lepäsi niihin. Pyysin myös tänään kokonaisen luoksetulon ja täten voimme todeta, se menee kyllä maahan, joten panostamme nyt siihen pysähdykseen aina ja palkkaan hyvästä pysähdyksestä, ettei se ala taas falskaamaan. Eli ei kokonaista luoksetuloa enää. 

Eilen hallilla tehtiin myös ruutua, tai siis kosketusalusta ruudun sisällä. Riikka oli kiva ja kiltti, kun lainasi ylimääräiset ruutuvermeet meille. Nyt päästään laittamaan kasaan sitäkin. 
Yritin eilen häivyttää "koske"- sanaa yhdistämällä siihen sanan "ruutu", loppu tulos oli siis "Koskeruutu!". Lähti liikkeelle "koske"- sanan kohdalla, kun tuli "ruutu"- sana, pysähtyi ja kävi istumaan. Joten se ei ole valmis vielä siihen. Jatkamme "koske"- sanalla jonkun aikaa vielä ja yritetään sanojen vaihtamista myöhemmin uudestaan. Tuli kuitenkin tosi priimoja ruutuun menemisiä pitkästäkin matkasta. 


Ollaan tosi hyvin saatu kokonaisuudessaan voittaja-luokkaa kasaan! Liikkeistä erinomaisesti kasassa alkaa olemaan hyppynouto, metallinouto, liikkeestä istu, luoksetulo ja seuruun yksityiskohdat (paikallaan liikkuminen). Täytynee kuitenkin myöntää, että tunnareita en ole vielä edes aloittanut.. Se tuntuu jotenki todella raskaalta asialta.. :D Täytyy nyt vaan ottaa itseään niskasta kiinni ja aloittaa se. Tuo liike vaatii kuitenkin kaikista eniten huolellisuutta näistä ja AIKAA. Jospa vaikka heti huomenna sitten, kun ei ole muuta sovittu. :) 
Istu - seiso & maahan - seiso - vaihdot ei ole sen enempää vielä edistyneet.. jumpataan jumpataan, eiköhän nekin siitä. Pitää vaan muistaa tehdä noita pari kertaa päivässä niin kyllä se ne varmasti nopeasti oppii.

Täytyy kuitenkin kehua Frigiä, se on erinomainen TOKO-koira, jonka kanssa mielellään opettelee uutta ja olen enemmän kuin tyytyväinen, että juuri tämän koiran kanssa olen saanut ensikosketukseni harrastuksiin ja niissä kisaamiseen. :) 

Frigi Liettuassa näyttelyssä, kesä 2014

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti