torstai 2. huhtikuuta 2015

Treeniä treeniä!

Eilen käytiin Frigin & Frodon kanssa taas treenaamassa Helsingissä. 

Frigin kanssa otettiin kosketusalustaa, hyödynnämme tätä siis tulevaa ruutua varten. Itsenäisesti möhlin muutamaa päivää aikaisemmin ja tein siitä namialustan. Toteutuksena menestys, mutta ideana kyllä todella huono. Muutenkin hyvin herkästi haisteluun taipuva koira... No, mutta onneksi on Riikka! Riikka pelastaa aina ääliön pulasta näiden asioiden kanssa. Namiohjauksella koiran etutassu alustalle, käskysana "koske", palkaksi nakin palanen ja superbileet vapautuksen kera. 
Sitten otettiin vähän metallikapulan pitoharjoituksia. Metallikapula on aina ollut todella ällö Frigin mielestä, mutta yllätyin todella paljon, ettei se edes korviaan luimuun laittanut vaan kieltäytyin "kohteliaasti korvat pystyssä" ensin pari kertaa, otti kuitenkin kun pikkusen painostin. Myös pikku matkan noutoa otettiin, ensimmäiset kaksi meni tosi hyvin. Metallin suuhun otettuaan, koira sai vapautuksen ja heitin pallon taakseni palkaksi. Ensin se juoksikin metalli suussa koko matkan pallon luokse. 
Sitten kävikin juuri se asia minkä mielessäni jo näin, Frigi juoksi kovaa metallin luokse haistoi sitä ja nostin pään pois. Metalli jäi maahan, onneksi tunnen koirani jo sen verran hyvin, etten ennakoinut itse ja heittänyt palkkaa. Sitten otettiin pari pikku noutoa ilman pallopalkkaa, että se metalli lähtee mukaan. Alkoikin sitten taas sujua. Hieno Frigi :) 

Toisella kierroksella otettiin Frigin kanssa hyppynoutoharjotuksia, sekin kun on voittajaluokassa. Kenelläkään ei sattunut olemaan puista noutokapulaa mukana niin pelattiin mokkapatukan kanssa, se hoiti asiansa onneksi todella hyvin. Muutaman kerran Frigi päätti kiertää esteen, mutta vähän omakin moka kun heitin patukan vähän sivuun. Tokihan koirankin pitää oppia, että silti hypätään, mutta.... :) Palkaksi aina lähti taas pallo taaksepäin kun Frigi oli hypännyt takaisin päin esteen. Hyvä siitä tulee. Olen kiitollinen pallohullusta koirastani :D. 

Jotain negatiivistakin kyllä ja piiskaa itselle. Frigin pissalla käyminen. Silloin kun se (ja myös minä) oltiin nuorempia, niin se yleensä palkan haussa (pallon haussa) meni käymään pissalla samalla jossain puskassa. Myöskin välillä esimerkiksi hypyn yhteydessä lähtee. Minäpä vaaleanpunaiset silmät päässä "No toisella pissahätä, eipä tuo haittaa!". No nyt haittaa. Ja jos se päättää mennä pissalle, niin sehän menee vaikka huutaisin sille miten ja mitä... Noh, eipä voi kun katsahtaa peiliin ja karttaa tätä muiden koiruuksien kanssa. Onneksi *koputtaa puuta*, se ei ole keksinyt tätä kokeessa lähteä pissalle mihinkään. Sitä päivää odotellessa... 

Pari kuvaa Frigin treenaamisesta, sitten Frodon suoritukseen :) 



Frigillä uusi treenipanta ja hintalappu oli nippusiteellä kiinni, eikä sattunut olemaan saksia, joten Frigi oli 9e arvoinen ;) 



Frodon kanssa otettiin ekalla kierroksella hyviä, aktiivisia perusasentoja ja pieniä imutusseuruupätkiä. Tosin sain noottia kun tuin sitä liikää leuan alta, mikä on toki ihan totta. Osaahan se ilman sellaisia apuja :P. 
Myös otettiin puolen askeleen siirtymiä, tavoitteena, että kontakti pysyy. Frodolla ollut pieniä kontakti ongelmia siirtymissä, mutta pistän kyllä sen piikkiin kun sillä on lukkoja rintarangassa, joita hoidetaan osteopaatin kanssa. Tuntuu varmasti ikävältä.
Kivasti meni ja saatiin pari oikein hyvät suoritukset. Vähän leikittiin patukalla sitten.


Mulla onkin opeteltavaa taas, mulla on ollut vapautuksena "Jes vapaa!" pojille. Muuten ihan hyvä, mutta mä kesken liikkeidenkin sanon "Jes" niin ei toimi. Yritetään nyt opetella sitten vapautussanaa "Zip!". Sitä ei ainakaan tule sanottua. Frodo ymmärsi sen heti, mutta Frigi on 4 vuotta toiminut tuolla "Jes vapaa!" niin se jää vaan paikalleen ja kattoo mua "?". :D 
Eiköhän sekin opi!

Takaisin Frodoon, toisella kierroksella otettiin vähän kosketusalustaa myös senkin kanssa. Vauhtiahan siinä ei ole, mutta se on hirmu hauskaa Frodon mielestä. 
Frodo kuitenkin oli todella jäykkä oikeasta etujalastaan ja jopa ontui vähän, niin se kierros jäi lyhyeksi ja koira autoon. Ehkä edellisen päivän painileikit kavereiden kanssa oli liikaa?

Frodo on siis kärsinyt panosteiitista. Frodo alkoi ontumaan n. 5,5kk todella pahasti. Kuvautin heti koko koiran etupään eikä siellä mitään näkynyt. Joo, tiedän ettei kaikki näy röntgenkuvissa. Panosteiitin oireet sillä oli muutenkin, kipu kävi kaikissa jaloissa vuorotellen ja saattoi olla kolmessakin jalassa yhtä aikaa. Kuitenkin ontuminen loppui ja varovasti aloin ottamaan taas Frodoa treenikentälle mukaan. Se niiiiiiiiiin nautti kun pääsi pelaamaan maalimiehen kanssa pitkästä aikaa. 
Kuitenkin ontumisesta sille jäi todella heikko ja vajaavainen liikerata. Koirassa on niin paljon patoutunutta energiaa, ettei mitään järkeä. Lainaten ystäväni sanoja "Pää sanoo mennään mennään, kroppa sanoo, mene keskenäs.". 
Sitten ajatukseksi muodostui juuri nämä nikamalukot ja mentiin osteopaatille ja hän sitten vahvistikin, että rinta- ja lannerangassa on lukkoja. Rintaranka varsinkin oli todella kipeä. 
Päätinkin nyt sitten, että en pyydä itse Frodoa edes istumaan, ennenkuin sieltä tulee kunnollisia koiran askeleita ja saadaan kuntoutettua kunnolla. 
Kiirekös sitä nuoren koiran kanssa. Oma pää ei vaan meinaa kestää aina, kun toinen on kipeä ja ei ole varmuutta mikä sillä on. Tavoitteena on tässä kuussa käydä välikuvauttamassa luusto, niin ainakin saa tietää onko se kunnossa vai ei. 

Mutta, muutama kuva Frodosta vielä. Napattiin ukkelista 7,5kk rakennekuva ja näyttää kyllä niin kamalalta :D 





7,5kk




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti